Tai Chi voor bedrijven

 

In het kader van de Arbo-wet moeten bedrijven nu zelf meer aandacht en inhoud geven aan de verbetering van de arbeidsomstandigheden. Welzijn en gezondheid van de medewerker staan centraal. De medewerker moet zich prettig kunnen voelen in zijn werkomgeving waardoor hij voor het bedrijf in het arbeidsproces behouden blijft.

Te weinig beweging, teveel tijdsdruk en teveel stress zijn vaak de oorzaak van lichamelijke en/of psychische klachten. Ziekteverzuim o.a. vanwege burnout en RSI is vandaag de dag een veel voorkomend probleem. Tai Chi en Chi Kung oefeningen zijn voor deze en vele andere klachten bij uitstek geschikt, ter voorkoming en bestrijding van deze verschijnselen.

De inmiddels 5000 jaar oude discipline over training van energie stelt dat waar je aandacht is, je energie naar toe stroomt.  Het mag in deze context duidelijk zijn dat werk veel energie aan het lichaam onttrekt.  Energetische oefeningen zijn daarom noodzakelijk.  Zij herstellen de disbalans in het lichaam snel en gemakkelijk

Waarom Tai Chi / Chi Kung in het bedrijf overwegen?

Geschikt voor iedere leeftijd
 
Energiebalans wordt hersteld, lichamelijke ťn geestelijke conditie wordt verbeterd
 
Werkt zowel preventief als therapeutisch

Werking op korte termijn: al direct na de oefening energiek en een gevoel van welbehagen
 
Werking op lange termijn: goede gezondheid zowel geestelijk als lichamelijk
 
Ontspannend
 
Stressverminderend

Concentratieverhogend
 
Speciale accommodaties zoals vloeren, doucheruimtes of ander sportmateriaal zijn niet nodig. Kortom geen investeringen met een vrijblijvend karakter.
 
Bewegingen volgen de natuurlijke dispositie van het lichaam waardoor de kans op
 blessures te verwaarlozen is
 
Kan op ieder moment van de dag gebeuren; er is geen speciale
kleding voor nodig
.

U kunt altijd geheel vrijblijvend een eenmalige introductie of workshop voor uw bedrijf laten verzorgen. Het is een manier om uw werknemers te laten kennismaken met het ontspannende en helende effect van de energetische oefening.

Mijn introductie bestaat uit een korte lezing over de achtergrond en de werking van energetische oefeningen. Daarna volgt een proefles waarin de deelnemers  het effect van de oefeningen aan den lijve kunnen ervaren.  Indien gewenst, sluit ik af met een kleine demonstratie. Er is genoeg gelegenheid tot het stellen van vragen. Bezoek ook de andere onderdelen van de website voor meer oriŽntatie.

Kosten workshop :  € 180.— per dagdeel. Reiskosten op basis van kilometervergoeding.

Lessen per uur € 65,-- exclusief reiskosten.


Hedy Miranda
Klaproosstraat 2
4761 ZP  Zevenbergen
0168 - 326 792

info@taichikung.nl

 

 

© Copyright Hedy Miranda-www.TaiChiKung.nl