Submenu
Chi Kung oefeningen
Richtlijnen
Bodhidarma
Liang Gong
Mao oefeningen
Zijde oefeningen
De  richtingen
Omarm de boom
De balansdans
Reik naar de sterren
 
Het begrip Chi (Qi)
Tai Chi
De vorm
De vijf elementen
 
 
 

de vormReik naar de sterren
Deze omschrijving als geheugensteun voor de mensen die hem al in de les gehad hebben.


Hij lijkt op het begin van onze vorm en hij begint vanuit de V-stand met de armen zijwaarts die een "vliegbeweging" maken en daarna doorgaan om "de bal rechtsboven te pakken", terwijl je je gewicht op links houdt zodat je rechts met bekken en rechterhiel kunt uitdraaien.  daarna je gewicht naar rechts verplaatsen, zodat je schuin naar links kunt uitstappen met links vr de afweer links....  

Dan reik je naar de sterren schuin links omhoog (na een kleine schepbeweging met je rechterhand en heel lichte beweging met het bekken). Je trekt die sterren energie naar je toe, draait met je bekken naar rechts en kijkt ook in de rechter handpalm. dan komen je handen bij elkaar (je omvat die sterrenenergie) terwijl je terugdraait naar links met je bekken. Deze beweging wordt de uiteindelijke "druk" met beide handpalmen op elkaar (duim en pink = yin en yang). Daarna volgt het afstrijken. Zodra je handen elkaar loslaten verplaats je je gewicht naar achteren. Je beweegt terug naar voren met de duw. Dan breng je je volledige gewicht op links, zodat je met je bekken en je rechterhiel kunt opendraaien, terwijl ook je rechterhand vanuit die duw een halve cirkel beschrijft naar rechts.

Je trekt je rechterbeen terug en ook je rechterhand, pakt weer de bal beet, nu links boven voor het herhalen van exact dezelfde oefening, maar dan schuin rechts.

 
Wanneer je hem rechts hebt gedaan eindig je de oefening weer met de boeddhistische groet.

 

 

Copyright Hedy Miranda-www.TaiChiKung.nl